Tip van de maand.

 

Uitstellen aanpakken!

 

Herkent u dit: ik doe dat later wel eerst even zitten. Ik doe het vanavond na het eten wel…….en s’ avonds: nu even niet, ik ga er morgen aan beginnen.

Stoppen met deze uitstelleritis…..en begin met een beloning te bedenken voor als de klus geklaard is. Bijvoorbeeld, als ik hiermee klaar ben dan mag ik een half uur zitten en nietsdoen. Als ik dit vanavond af heb dan kan ik daarna mijn favoriete tv-programma kijken zonder het gevoel dat ik nog iets moet doen. Als ik dit opgeruimd heb ga ik uitgebreid internetten.

Dus omkeren de boel, eerst doen en dan rusten in plaats van eerst rusten en dan pas doen.

Ik heb hier zelf ook eerst een e-cursus van SoChicken voor moeten doen om mijn eigen uitstelgedrag aan te pakken. En af en toe betrap ik mezelf weer op uitstellen, toch als ik dan weer een aantrekkelijke beloning bedenk, lukt t me weer om actief te worden.

Veel succes!